Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK


Stichting PEP Projecten Bernheze


 

 Komende activiteiten:

- mei: reis naar Roemenië met goederentransport
  (geannuleerd i.v.m. corona)

- 24 en 25 oktober: boekenmarkt in De Wis te Loosbroek 

 

Acties en Activiteiten


 Blussen op afstand.

 

Iets voor u? Branden blussen in Roemenië? Dat kan, maar dan wel op afstand!

 Stichting Pep-projecten Bernheze zet zich al jarenlang in voor mensen die in een armoedige regio van Roemenië  wonen. Met enkele gemeenten in het  gebied Vrancea heeft Stichting Pep contacten en samen met het Rode Kruis worden verschillende projecten uitgevoerd, zowel in financieel  als in   praktisch opzicht.

 Dit jaar  de brengt de Stichting, in nauwe samenwerking met de Brandweer in Heesch, twee brandweerwagens naar het projectgebied.

Deze brandweerwagens werden aangeboden door de bedrijven Unipol en Aspen Oss. De wagens waren bij deze bedrijven overbodig geworden. Vrijwilligers van zowel de Heesche brandweer als Stichting Pep, zijn maanden in de weer geweest om enkele reparaties aan de wagens uit te voeren en materialen  te verzamelen die essentieel zijn om de wagens  in Roemenië in te kunnen zetten .

Twee gemeenten in het projectgebied ( uitgekozen in overleg met de regionale bandweer aldaar), kopen de brandweerwagens. De prijs is gebaseerd op de onkosten die gemaakt zijn om de wagens in goede staat te kunnen overdragen. Daarbij horen ook de benodigde materialen, zoals slangen, spuitpistolen, etc.

U begrijpt dat de gemeenten waar de brandweerwagens naar toe gaan ontzettend blij zijn. Men kan sneller ingrijpen bij branden en ongelukken.

 Een aantal brandweerlieden brengt de brandweerwagens eind april naar Roemenië . Een busje begeleidt de twee wagens en zorgt ervoor, dat iedereen na een week ook weer terug komt in Heesch. De wagens worden in de betreffende dorpen overgedragen aan de burgemeesters en de brandweermannen in die plaatsen.Ook gaan er enkele vrijwilligers van Stichting Pep-projecten Bernheze mee.

De vrijwilligers van de brandweer en  Stichting Pep die meegaan, betalen zelf hun  reis- en verblijfskosten.

 

Er  worden  veel  kosten gemaakt: brandstof om met de twee wagens naar Roemenië te rijden,  huur en brandstof van het begeleidend busje, verzekering,  belasting,  Maut,  APK-keuringen, e.d.

Om deze kosten te kunnen dekken,  vragen we bedrijven en particulieren om ons ‘uit de brand’ te helpen.

Hoe kunt u nu meeblussen op afstand?
Dat kan middels een donatie op rekeningnummer  NL84RABO0120027313 t.n.v. St. Pep-projecten Bernheze onder vermelding van ‘meeblussen’.

 Op zaterdag 21  april zal er rond 15.00 uur  op de Misse in Heesch een uitzwaaimiddag plaatsvinden. De brandweerwagens die enkele dagen later naar Roemenië zullen vertrekken , staan daar opgesteld. Ook  de mensen die meegaan zijn aanwezig. U kunt er terecht voor vragen. Uiteraard is er dan ook  gelegenheid een bijdrage te leveren aan dit project.

We zullen na afloop verslag van de reis  uitbrengen  via de (lokale) media.

 

Sponsoren Stichting

PEP-projecten Bernheze